Metrorex ia primele măsuri pentru prevenirea coronavirusului

Foto: observator.tv.ro

În contextul situației actuale când teama de noul coronavirus a cuprins și populația țării noastre, compania Metrorex, cea care administrează metroul din București a anunțat că va lua măsuri. Astfel pentru a preveni riscul de contaminare cu noul coronavirus, în garniturile de tren, se vor face dezinfectări cu produse autorizate de Ministerul Sănătății. Se știe că zilnic foarte multe persoane folosesc metroul pentru a ajunge în cel mai scurt timp la locul de muncă, prin urmare barele de susținere pe care le folosesc călătorii dar și butoanele de deschidere a ușilor sunt posibile pericole, potrivit observator.tv.ro

“Informăm că, în contextul actual de gripă sezonieră, precum și pentru prevenirea și diminuarea riscurilor de contaminare cu Coronavirus din această perioadă, Metrorex a dispus următoarele măsuri:​ În trenurile de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecție a barelor de susținere și a butoanelor de deschidere a ușilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătății. Acest program este aplicat în cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum și după executarea reviziilor”, au declarat reprezentanții Metrorex.

Într-un comunicat, Metrorex a mai spus:”Mai mult, pentru informarea corectă a publicului călător, Metrorex va expune atât în stațiile de metrou, cât și în trenuri, afișe educative de prevenție a infecției cu Coronavirus. Din aceste afișe aflăm cum ne putem proteja pe noi înșine, dar și pe cei din jurul nostru de o eventuală îmbolnăvire”