Mesaje dure direct pe țigări, după ce avertismentele de pe pachete nu mai au efect

Foto: Mediafax

Studiile recente arată că avertizările precum „minute din viaţă pierdute”, scrise direct pe ţigări, au un impact mai mare asupra fumătorilor decât mesajele scrise pe pachetele de țigări, potrivit The Guardian.

Aaron Drovandi, de la Universitatea James Cook din Queensland, este autorul unui proiect de cercetare asupra controlului tutunului. Acesta a ajuns la concluzia că, în ciuda faptului că australienii au renunţat în număr mare la fumat, avertismentele existente deja pe pachetele de ţigări sunt mai puţin eficiente pentru fumători.

„Avertismentele de pe pachetele de ţigări au rămas neschimbate. Sunt cu siguranţă explicite, dar dacă ne uităm la ele în continuu, imaginile îşi pierd din impact”, a spus Drovandi.

Deși avertismentele de pe pachetele de ţigări au încurajat mulţi oameni să nu se apuce de fumat, mulţi fumători au declarat că avertismentele nu reprezintă un factor destul de mare de descurajare.

Legile Australiei cu privire la împachetarea ţigărilor au fost contestate fără succes de către companiile de tutun, iar de atunci au fost preluate şi de alte ţări, precum Marea Britanie.