Mercedes – Benz va livra 130 de autobuze hibrid în Bucureşti

Foto: news.ro

Gabriela Firea a anunțat, astăzi, finalizarea procedurii de achiziție a 130 de autobuze hibrid. Potrivit news.ro, cel care a câștigat licitația este Mercedes – Benz, iar tipul autobuzului care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid.

Valoarea contractului depășește 195 de milioane de lei, iar primul autobuz o să fie livrat în luna mai 2020. ”Alături de cele 400 de autobuze Euro 6, autobuzele hibrid cumpărate acum cu finanţare nerambursabilă vor contribui la îmbunatăţirea transportului public în Capitală, la înnoirea parcului de mijloace de transport public, dar şi la diminuarea poluării generate de traficul urban. Parcul auto al Societăţii de Transport Bucureşti este înnoit astfel cu 530 de mijloace noi de transport, ultramoderne, care oferă bucureştenilor cele mai bune condiţii de tranport în comun”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că autobuzul a primit premiul “Bus of the year 2019”, acordat în cadrul evenimentului IAA 2018. Livrarea se va face începând cu luna mai a anului viitor. Se va întinde pe o perioadă de 8 luni, astfel: primul autobuz va fi livrat în luna mai 2020 pentru omologare, iar ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate câte 20 de autobuze lunar. Ultimele 9 bucăţi vor fi recepţionate în ianuarie 2021.

Proiectul este finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”.