23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Membrii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret protestează împotriva conducerii MTS

Aproximativ 100 de membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST), în principal angajaţi ai federaţiilor naţionale sportive şi ai cluburilor din Capitală, protestează în faţa sediului Ministerului Tineretului şi Sportului împotriva actualei conduceri şi a politicilor sale “anti-sport”, potrivit Agerpres.

Mitingul de protest, care marchează Ziua Internaţională a Sportului pentru dezvoltare şi pace, sărbătorită în fiecare an pe 6 aprilie, se doreşte a fi un semnal de alarmă cu privire la sărăcia existentă în domeniile sport şi tineret şi la măsurile incoerente care duc la scăderea rezultatelor şi la creşterea abandonului sportiv.

Protestatarii au adus în faţa sediului MTS un sicriu din lemn şi o cruce pe care au inscripţionat “Sportul Românesc”. Ei au folosit vuvuzele şi tobe şi au afişat mai multe pancarte cu mesaje precum: “Răspundem la sfidare cu un miting şi mai mare”, “Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”, “Salarizare unitară pentru voi e apă chioară”, “Dialogul l-aţi blocat şi salarii aţi îngheţat”, “Afară de tot, cu hoţii din sport, plecaţi încet şi din tineret”, “Vrem să muncim, nu să cerşim”, “Posturi blocate, o altă nedreptate”, “Sport şi Tineret, cel mai prost buget”, “Bugetul îl negociaţi, fără procent nu-l daţi”, “Puteţi să vă supăraţi, de astăzi nu mai furaţi” şi “UDMR, jos labele de pe patrimoniul Sportului”.

Sindicaliştii consideră că bugetele alocate în anul olimpic 2021 nu asigură minimul necesar pentru pregătirea tinerilor şi sportivilor şi nici nu poate restabili funcţionalitatea bazelor sportive, taberelor şi centrelor de agrement.