Meleșcanu, exclus din ALDE! Vezi ce a spus Tăriceanu

Între Tăriceanu și Meleșcanu a izbucnit un adevărat scandal după ce fostul ministru de Externe a acceptat să candideze la funcția de președinte al Senatului, fiind susținut de PSD. Foto: Agerpres

Teodor Meleșcanu nu mai are calitatea de membru ALDE! Acesta este anunțul făcut de președintele formațiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit news.ro.

,,Să luăm act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu. Vă anunţ că voi depune imediat o notificare la biroul preşedintelui Senatulului prin care anunţăm configurarea grupului mixt şi sigur că va trebui să luaţi act şi de acest lucru, dar în momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul Permanent întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumeavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l contaţi în dreptul grupului ALDE. Deci vor trebui recalculaţi coeficienţii şi evident, funcţiile care sunt alocate fiecărui grup” a spus Călin Popescu Tăriceanu la Senat.

Şi senatorii USR şi PNL au cerut reconfigurarea Biroului Permanent al Senatului. Şedinţa de plen a Senatului a fost întreruptă pentru discuţii între liderii de grupuri parlamentare, iar ulterior a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Susținut de PSD, Teodor Meleșcanu a câştigat marţi funcţia de preşedinte al Senatului primind 73 de voturi. În schimb,  Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată doar de 59 de senatori.