MedLife a deschis cel de-al patrulea laborator Real Time PCR în vederea depistării infecţiei cu COVID-19, la Cluj-Napoca

Foto: news.ro

Ieri, sistemul Medical MedLife a anunțat  că a deschis cel de-al patrulea laborator Real Time PCR, ce are în vedere depistarea infecției cu COVID-19 , la Cluj-Napoca. De asemenea, odată, cu această investiție  și având în vedere creșterea numărului de solicitări pentru screeningul COVID, compania a hotărât să își dubleze capacitatea de testare şi procesare pentru clienţii corporate, potrivit news.ro.

“Sistemul Medical MedLife, liderul serviciilor medicale private din România, a pus în funcţiune un nou laborator Real Time PCR în vederea depistării infecţiei cu COVID-19. Cel de-al patrulea laborator este situat în Cluj-Napoca şi dispune de circuite de biosecuritate, spaţii succesive cu presiune negativă şi echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Laboratorul funcţionează la cele mai înalte standarde de securitate, având circuite de acces izolate şi fluxuri de procesare total separate de cele pentru restul probelor de laborator”, a anunţat grupul.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanţilor companiei, laboratorul are capacitatea de procesare într-o primă etapă de circa 300 de teste pe zi, urmând să ajungă gradual la 500 de teste pe zi.

“Aşa cum am anunţat în urmă cu câteva săptămâni, am deschis un nou laborator RT-PCR, al patrulea, în Cluj-Napoca, care va contribui la creşterea capacităţii de procesare în vestul şi nord-vestul ţării. Chiar dacă unele măsuri par să se relaxeze, pandemia este încă în vigoare, lupta cu virusul continuă, iar noi suntem pregătiţi să-i facem faţă mai departe. Suntem în prima linie încă din prima zi şi am alocat resurse importante pentru a susţine acest demers, oferind sprijin în totalitate autorităţilor de sănătate publică, pentru a face cât mai multe teste şi a contracara astfel răspândirea bolii. Mai mult, pe lângă testarea cât mai extinsă pe care ne propunem să o facem la nivel naţional, continuăm proiectele de cercetare şi dorim să avem un rol important în zona de screening a pacienţilor post COVID-19, respectiv în tratarea comorbidităţilor acestei boli care a schimbat priorităţile medicale ale oamenilor. Punem la dispoziţie servicii complexe de diagnostic şi tratamente pentru pacienţi şi suntem permanent la curent cu tot ce descoperă cele mai importante instituţii sau cercetători la nivel mondial în materie de ‘arme’ în lupta cu virusul”, a declarat Mihai Marcu, CEO şi preşedinte MedLife Group.

Se pare că cele patru laboratoare, care se află în Bucureşti, Sfântu Gheorghe, Timişoara şi Cluj-Napoca, au o capacitate de procesare a testelor de până la 2.200 de probe pe zi. Constituie prioritare în procesarea probelor instituţiile de sănătate publică, prin seriile de probe pe care le trimit zilnic în laboratoarele MedLife și sunt urmate apoi de testele cadrelor medicale, ale pacienţilor care urmează să intre în sala de operaţii sau să efectueze o intervenţie medicală, şi ale pacienţilor care solicită test la cerere.