Medic din Cluj, cercetat de DNA pentru luare de mită

Foto: ziuanews.ro

Un medic din cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Cluj, este cercetat sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit Agerpres, acesta a fost iniţial reţinut de procurorii de la Serviciul teritorial Cluj care au dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Procurorii anticorupţie au notat că în perioada aprilie – septembrie, și o altă persoană din cadrul medical ar fi pretins şi a primit de la 61 de persoane sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei pentru a le ajuta să obţină pensii de handicap, chiar dacă unele persoane nu ar fi beneficiat.

Luni, inculpata ar fi primit de la o persoană suma de 600 lei, din care 300 de lei i-au fost remişi medicului în cabinetul său, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Alexandru Faur se află sub control judiciar pentru 60 de zile.