Materiale medicale de protecție au ajuns la Oradea

Foto: stirileprotv.ro

Ieri seară, sute de cutii cu materiale de protecție au ajuns pe aeroportul din Oradea. Acesta a fost primul transport, dintr-o seria de trei, contractate de municipalitate direct din China. În acest fel, șapte camioane încarcate cu materiale au ajuns în depozitele spitalelor din Bihor, conform stirileprotv.ro.

Gheorghe Carp, manager unic al spitalelor Oradea a declarat: „Este primul transport din trei, care, până vineri, vor fi în Oradea. Este un import direct din China, cu materiale de protecție pentru personalul medical din spitalele din județul Bihor. Cu aceste materiale importate, în ritmul actual, cred că rezistăm două luni, două luni jumate, pentru că este o cantitate considerabilă. Măști, bonete, botoșei, combinezoane, halate impermeabile, viziere, mănuși de cauciuc, măști cu trei straturi.”

Pentru aceste materiale s-au dus mai multe negocieri directe cu furnizorii chinezi, prețul final plătit fiind până la urma la jumătate față de prețurile practicate pe piețele europene. Spitalul Județean a contribuit cu 3,1 milioane de dolari pentru marfa sosită din China, iar alți agenți economici au avut un aport important în contactarea furnizorilor.

Un reprezentant al Primăriei Oradea, Mihai Jurcă, a spus:  „Municipalitatea s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă procedura de căutare a furnizorilor, de asigurarea transportului lor, formalitățile de transport, vamale și așa mai departe, astfel încât ele să ajungă într-un timp cât se poate de repede în Oradea. Am început procedurile acum patru săptămâni și astăzi avem parte din transport.”