18 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Măsurătorile nu au indicat creşteri sau depăşiri ale indicatorilor după incendiul de la Brazi

Garda de Mediu Prahova informează că, în urma incendiului izbucnit miercuri dimineaţă la incineratorul de deşeuri Eco Burn de la Brazi, nu au fost depistate creşteri sau depăşiri ale indicatorilor de calitate a aerului, potrivit Agerpres.

“În cursul dimineţii de astăzi, 02.06.2021, ora 02,45, Comisariatul Judeţean Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC Eco Burn SRL din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Echipa de permanenţă din cadrul Comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la faţa locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă din cauza arderii necontrolate a deşeurilor existente. (…) Măsurătorile indicatorilor de calitate a aerului monitorizaţi cu staţiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploieşti şi localitatea Brazi, precum şi cei monitorizaţi cu laboratorul mobil al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova în zona de sud a municipiului Ploieşti nu au prezentat creşteri sau depăşiri. Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova va continua verificările pe amplasament. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU”, se arată într-o informare postată de pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul, care iniţial se manifesta pe circa 400 de metri pătraţi, a cuprins întreaga hală, fiind afectată o suprafaţă de 4.000 mp.

Incendiul a fost localizat, iar 53 de pompieri acţionează la faţa locului pentru lichidarea acestuia.

Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, se ia în calcul ipoteza că în interiorul halei este surprinsă o persoană, însă pompierii nu pot intra, pentru că plafonul construcţiei s-a prăbuşit, iar aceasta nu prezintă siguranţă.

În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.


ISU informa atunci că primele date arătau că au ars mai multe substanţe expirate folosite în laborator.

Print Friendly, PDF & Email