Mașinile second-hand pot fi adevărate daune. Vezi ce trebuie să verifici înainte de cumpărare

Foto: news.ro

În România încă se vând maşini cu daune majore, întrucât majoritatea cumpărătorilor se limitează la verificarea kilometrajului. Potrivit platformei InspectorAuto.ro, numărul mediu al daunelor per maşină este mai mare de 3.

Majoritatea cumpărătorilor români de maşini uzate se limitează doar la verificarea kilometrajului şi dacă acesta se confirmă nu trec mai departe la verificări tehnice sau de daunalitate. Din acest motiv, vânzarea unei maşini cu o daună majoră ascunsă dar cu kilometri reali se poate face relativ repede şi fără prea mari bătăi de cap.

”Din totalul maşinilor verificate pe InspectorAuto.ro în primele 8 luni din 2019 pentru aflarea istoricului de daune, procentul de autoturisme cu cel puţin o daună ascunsă se menţine în continuare ridicat, la 60%. Potrivit raportului InspectorAuto.ro, s-a constatat că valoarea medie de reparaţie a maşinilor cu daune a fost de 6.600 euro, iar rata de daunalitate a fost de 3,19 per maşină”, se arată în comunicat.

Mai mult, din totalul autoturismelor pentru care s-a verificat istoricul de daune în aceeaşi perioadă, 18% au avut daune majore a căror valoare de reparaţie a fost de peste 10.000 euro.

Se recomandă verificarea maşinilor rulate înainte de cumpărare pentru că în spatele unei maşini impecabile se poate ascunde o fostă daună totală sau o maşină care a avut daune majore.