Mașinile electrice rămân mult mai scumpe la achiziție decât cele cu motoare clasice

Prețul mediu al unei mașini electrice vândute în Germania, Franta și Olanda, în luna august, a fost de 44.400 de euro, cu peste 12.000 de euro mai mare decât prețul mediu al unei mașini cu motor cu combustie internă.

Constructorii auto sunt de părere că mașinile electrice vor deveni cu adevărat populare pe măsură ce prețurile de comercializare se vor apropia cât mai mult de cele ale mașinilor cu motoare cu combustie internă, potrivit automarket.ro.

Pentru moment, investițiile în tehnologia electrică și volumele scăzute determină însă producătorii să stabilească prețuri relativ mari pentru mașinile electrice.

Prețul mediu al unei mașini electrice a fost în luna august de 44.377 de euro, în timp ce o mașină cu motor cu combustie internă a avut un preț mediu de 31.883 de euro. Practic, prețul mediu al unei mașini electrice a fost cu aproximativ 40% mai mare decât prețul mediu al unei mașini cu motor cu combustie internă.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a preferat să lanseze un hatchback electric ID.3, deși cel mai popular segment al momentului este reprezentat de SUV-uri.