24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Maşini care transportau ţigări de contrabandă, oprite cu focuri de armă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au făcut uz de armă pentru a opri două autoturisme care transportau ţigări de contrabandă în valoare de peste 330.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), potrivit Agerpres.

Șoferii implicaţi în contrabandă au refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor de frontieră, astfel încât au fost trase focuri de armă spre pneurile maşinilor cu care aceştia se deplasau.

Primul caz a fost înregistrat marţi seară, în jurul orei 19.15, când poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control în trafic, pe o strada din municipiul Sighetu Marmaţiei, a unui autoturism înmatriculat în România.

Şoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în mare viteză, motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase patru focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport. Astfel, s-a reuşit oprirea autoturismului şi reţinerea persoanei care îl conducea, un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţul Maramureş, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă duty- free. În urma inventarierii coletelor din maşină a rezultat cantitatea de 24.464 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 286.300 lei.

Al doilea caz a fost a fost înregistrat, câteva ore mai târziu, când poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi serviciu, au identificat în trafic un alt autoturism, pe raza localităţii Năneşti. Şi în acest caz, şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, motiv pentru care s-a folosit din nou armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment.

În urma acţiunii, s-a reuşit oprirea autoturismului, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla tot un maramureşean, în vârstă de 23 de ani, iar în interior a fost descoperită cantitatea de 3.865 pachete ţigări, de aceeaşi provenienţă, în valoare de peste 45.200 lei.