9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Mariza, diva muzicii fado, va concerta la Sala Palatului pe 8 martie

Foto: News.ro

Diva muzicii fado, Mariza, va susține, din nou, un concert pentru fanii săi din România. Totul se va întâmpla ca parte dintr-un  spectacol special de Ziua Internaţională a Femeii, la Sala Palatului din Capitală. Concertul face parte din cadrul turneului mondial ce marchează 20 de ani de carieră discografică, anunţă organizatorii, potrivit unui comunicat News.ro.

Se știe faptul că, în ultimii 20 de ani, Mariza s-a transformat dintr-un fenomen local, cunoscut doar unui mic cerc de admiratori din Lisabona, într-una dintre cele mai apreciate şi vândute vedete ale circuitului muzical internaţional, fiind supranumită „Zeiţa muzicii fado”. Cu un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado, solista s-a remarcat încă de la debut, drept un artist de neegalat. Stilul puternic şi vocea sa distinctivă au cucerit întreaga lume. Prin sonorităţile specifice acestui stil, Mariza a reuşit să transforme poveştile culturii tradiţionale portugheze în adevarate legende muzicale, devenind una dintre cele mai apreciate prezenţe artistice contemporane pe scena internaţională de World Music.

Pe data de  8 martie, în concertul de la Sala Palatului,  s-a anunțat faptul că Mariza va combina poezia muzicii folk din Portugalia, cadenţele arabe cu uşoare inflexiuni africane, jazz-ul, sonorităţile gospel, inclusiv blues-ul, în acompaniamentul orchestrei sale, instrumentişti valoroşi la chitară portugheză, chitară clasică, bas acustic, tobe şi elementele de percuţie.

Publicul trebuie să știe că din repertoriul serii fac parte atât melodiile iubite de public, dar şi piese de pe cel mai recent material discografic,  lansat în anul 2021 – „Mariza Canta Amalia”. Albumul încununează 20 de ani de activitate artistică şi, în acelaşi timp, marchează împlinirea celor 100 de ani de la naşterea legendarei artiste Amália Rodrigues.

Multiplă nominalizată la premiile Grammy şi câştigătoare a premiului BBC pentru „Cel mai bun artist european”, Mariza este artista care a avut colaborări excepţionale cu artişti de notorietate, precum Lenny Kravitz şi Sting, Cesária Évora şi Tito Paris, Carlos do Carmo şi Rui Veloso şi a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei.

Biletele pentru concertul programat pe 8 martie, la Sala Palatului pot fi achiziţionate din reţeaua Iabilet.ro, la preţuri speciale, variabile în funcţie de categoria de loc, după cum urmează: Cat. 2 – 130 lei, Cat. 1 – 180 lei şi VIP – 240 lei.

Print Friendly, PDF & Email