Marele Premiu de Formula 1 al Olandei a fost anulat

Foto: news.ro

Ediția din acest an a Marelui Premiu de Formula 1 al Olandei a fost anulată, după ce iniţial cursa programată pe 3 mai pe circuitul de la Zandvoort fusese amânată din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

,,Am studiat posibilitatea organizării Marelui Premiu într-o altă perioadă a anului, fără public. Dar am dori să sărbătorim întoarcerea F1 la Zandvoort alături de fanii noştri şi de olandezi. Prin urmare, cerem tuturor să aibă răbdare. Simt această nerăbdare de 35 de ani (ultimul GP din Olanda a avut loc în 1985), aşa că pot aştepta încă un an“, a declarat Jan Lammers, directorul Marelui Premiu al Olandei.

Până în prezent, au fost amânate sau anulate 10 etape din totalul celor 22 ale acestui sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursele din Australia, Bahrain, Vietnam, China, Spania, Azerbaidjan şi Canada au fost amânate, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco, cel al Franţei şi cel al Olandei au fost anulate.