Marea Britanie vrea să elimine fumatul până în 2030

Foto: totb.ro

Guvernul de la Londra vrea să elimine fumatul din Marea Britanie până în anul 2030, potrivit unor documente consultate de jurnaliștii Daily Mail, informație preluată de Agerpres. Inițiativa îi aparține ministrului britanic al Sănătăţii, Matt Hancock. Acesta va prezenta guvernului săptămâna viitoare un ,,plan verde” privind importanța prevenției.

Foto: Shutterstock

Fumatul rămâne principala cauză a cancerului care poate fi prevenită în Marea Britanie. Asta chiar dacă, în ultimii 35 de ani, numărul fumătorilor britanici s-a redus la jumătate.

Producătorii de ţigări, mai degrabă decât furnizorii de servicii de sănătate, vor fi obligaţi să acopere costul de a ajuta oamenii să renunţe la fumat, potrivit informaţiilor divulgate de publicaţia britanică.

Ţigările de contrabandă vor fi de asemenea vizate de măsurile guvernului britanic.  Iar pliantele care îndeamnă fumătorii să renunţe la acest viciu vor fi plasate în pachete de ţigări comercializate în mod legal.

În Marea Britanie, 14,7% dintre adulţi fumează. În Scoţia sunt cei mai mulţi fumători (16,3%).  Urmează apoi Ţara Galilor ( 15,9%) și Irlanda de Nord (15,5%).