Marea Barieră de Corali în pericol! Vezi avertismentul autorităților

 

Foto: Descopera.ro

Astăzi un raport privind următorii 5 ani asupra Marii Bariere de Corali a fost făcut public. Autoritatea Parcului Marin al Marii Bariere de Corali, cea care administrează reciful trage un semnal de alarmă privind un viitor sumbru în lipsa unor măsuri care sa combată schimbările climatice. Aceste schimbări reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea recifului,  conform unui comunicat Agerpres.

Marea Barieră de Corali constituie cel mai mare ecosistem coralifer din lume.  În raportul dat publicității, se mai specifică și restul problemelor care amenință reciful, respectiv dezvoltarea din zona de coastă, deversările dinspre zona de uscat şi anumite activităţi umane cum ar fi pescuitul ilegal.

“Măsuri semnificative la nivel global pentru combaterea schimbărilor climatice sunt esenţiale pentru încetinirea ritmului în care se deteriorează ecosistemul recifului, cât şi pentru administrarea valorii şi sprijinirea construcţiei acestuia”, a declarat Autoritatea Parcului Marin în raport. Ian Poiner, directorul autorităţii care administrează reciful a mai spus ”Perspectiva generală în ceea ce priveşte Marea Barieră de Corali este foarte sumbră”.