Marcel Ciolacu: Românii din diaspora nu vor putea să voteze la alegerile parlamentare

Foto: agerpres.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că românii din diaspora nu vor putea să voteze la alegerile parlamentare în ţările în care locuiesc, potrivit Agerpres. Ciolacu a susținut că statele respective nu permit României să amenajeze secţii de vot, iar această problemă ar trebui să fie discutată în Parlament.

,,Marea problemă la alegerile parlamentare este cu totul alta. Toate statele europene ne-au transmis că nu vor fi acord ca pe teritoriul ţărilor lor să fie deschise secţii de vot. Cu alte cuvinte, toată diaspora nu va avea posibilitatea să voteze. Cred că e un semn de întrebare major şi ar trebui o discuţie serioasă în Parlament cu toţi liderii politici, să vedem ce este de făcut”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a ținut să sublinieze că dreptul de a alege este unul fundamental. ,,În Constituţie, dreptul de a alege şi de a fi ales este fundamental. Din câte îmi aduc aminte, în anul 1989, acesta a fost primul lucru pentru care am ieşit în stradă”, a mai spus Marcel Ciolacu.