Marcel Ciolacu garantează că o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece la vot

Foto: news.ro

Într-un interviu pentru DC News TV, Marcel Ciolacu a vorbit despre eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban. ,,Când va depune PSD o moţiune alături de alte formaţiuni politice eu vă garantez că această moţiune va trece”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit dcnews.ro.

,,Am spus foarte clar că nu depunem moţiune în timp ce e stare de urgenţă sau de alertă. După ce se va termina această perioadă vom vedea ce se întâmpă şi cu alocaţiile şi cu aplicarea Legii pensiilor, e o analiză mai amplă şi trebuie argumente foarte clare. Cel mai important pentru mine este să devină funcţionale şi comisiile cu sparanghelul şi cea specială, ca să vedem ce s-a întâmplat cu achiziţiile directe făcute în această perioadă de către Guvern şi, dacă lucrurile sunt cum citim în presă, vom veni cu o moţiune de cenzură. Eu nu vin cu moţiune de dragul de a avea o moţiune, ci vin cu una care să aibă 100% şanse de izbândă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre organizarea alegerilor locale. ,,Alegerile trebuie ţinute. Expiră mandatele, e normal să intrăm în normalitate. Acesta ar putea avea loc când nu mai există niciun pericol asupra populaţiei şi când populaţia crede acest lucru. Noi avem acum o mare problemă de credibilitate a Guvernului. Toată lumea a luat acea poză din biroul premierului ca pe un can-can. Nu e. E o problemă gravă ce s-a întâmplat. Nu poţi să mai ai credibilitate să ieşi la presă cu mască, cu mănuşi, cu o figură gravă ‘Doamne ce neorocire este, staţi în casă!’ şi după aia te duci în biroul tău şi stai cu colegii relaxat, fără măşti, consumând alcool”, a mai declarat Marcel Ciolacu.