14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Marcel Ciolacu cere guvernului să permită exportul de măşti chirurgicale produse în România

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat  guvernului să liberalizeze exportul de măşti chirurgicale şi a susținut că producătorii români de măşti nu au primit niciun fel de ajutor, ba chiar au fost  „împiedicaţi” să-şi vândă marfa în afara țării.

„Cum e posibil ca România să interzică exportul de măști chirurgicale, dar să permită importul tuturor măștilor neconforme?!
Astăzi am vizitat una dintre cele mai mari fabrici din România, cu capital sută la sută românesc. Oameni care în pandemie s-au reinventat, salvându-și afacerea și cele 1.700 de locuri de muncă. Oameni care continuă să plătească salarii, taxe și impozite”, a declarat Ciolacu într-o postare publicată pe pagina de Facebook.

Şeful PSD a subliniat că decizia guvernului prin care a fost interzis exportul de măşti chirurgicale realizate local nu le oferă alte posibilități producătorilor români, aceștia ajungând în postura să fie „legați de mâini şi de picioare”.

„Dacă nu-i ajutați, măcar nu-i mai încurcați! Liberalizați exportul de măști chirurgicale! Sprijiniți capitalul românesc”, a scris preşedintele PSD Marcel Ciolacu.