Maradona, primit ca un zeu la noua sa echipă

Diego Armando Maradona a devenit antrenorul echipei argentiniene Gimnasia La Plata. La primul său antrenament, el a fost ovaționat de peste 30.000 de suporteri. Foto: TNT Sports

Diego Armando Maradona a avut parte de o primire extraordinară la noua sa echipă, scrie prosport.ro. Numit în funcţia de antrenor al formaţiei Gimnasia La Plata, din prima ligă argentiniană, Maradona a fost întâmpinat de peste 30.000 de suporteri la primul antrenament pe care l-a condus. Fanii au umplut stadionul El Bosque purtând tricouri, steaguri, măşti şi tatuaje cu El Pibe d’Oro.

Maradona, campion mondial cu Argentina în anul 1986, a revenit în ţara natală, după experienţe la echipe precum Al Wasl, Al Fujairah (Emiratele Arabe Unite) sau Dorados de Sinaloa (Mexic). Tehnicianul, care va împlini 59 de ani în luna octombrie, a pregătit naţionala Argentinei în perioada 2008-2010. La nivel de echipă de club, Maradona a mai fost antrenor la echipele argentiniene Textil Mandiyu şi Racing Club.

Diego Armano Maradona va avea parte de o misiune dificilă la noua sa echipă. După cinci etape, Gimnasia La Plata ocupă ultimul loc în prima ligă din Argentina, cu doar un punct acumulat.