24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Majoritatea germanilor şi britanicilor care lucrează de acasă vor să continue la fel după pandemie

Mai mult de două treimi dintre angajaţii germani care au lucrat de acasă din cauza crizei de coronavirus vor să continue la fel după pandemie, relevă un nou sondaj YouGov, preluat de Agerpres.

Popularitatea posibilităţii de a lucra din interiorul propriilor patru pereţi a crescut pe fondul pandemiei, a declarat furnizorul de energie Eon, care a comandat ancheta.

Un total de 71% dintre cei chestionaţi au declarat că ar dori ca telemunca să continue în viitor. La începutul pandemiei, în luna mai a anului trecut, cei care doreau să lucreze de acasă erau doar 58%.

Un sfert (26%) dintre cei chestionaţi ar dori să lucreze de acasă tot timpul, iar 45% vor să alterneze între biroul de acasă şi locul lor de muncă la companie.

Potrivit sondajului, principalul motiv pentru popularitatea crescândă a lucrului de la domiciliu este timpul economisit eliminând orele petrecute în trafic. Acesta este motivul dat de 70% dintre cei chestionaţi.

Alte motive sunt programul de lucru mai flexibil (57%), economisirea costurilor de călătorie (52%) şi efectele pozitive asupra mediului (43%).