Mai puține avize pentru autorizația de construire

Deputații au votat un proiect legislativ care prevede reducerea numărului de avize necesare pentru autorizația de construire și reducerea timpului de așteptare la jumătate pentru eliberarea acestora. Foto: Mediafax

Camera Deputaților a adoptat un proiect legislativ care prevede reducerea numărului de avize necesare pentru autorizația de construire. Mai mult decât atât, timpul de așteptare pentru obținerea acestor avize va fi redus la jumătate, scrie hotnews.ro. Inițiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților cu 223 de voturi “pentru”, un vot “contra” și 24 de abțineri.

Prin votul lor, deputații au decis ca pentru construirea, reabilitarea, extinderea și consolidarea de locuințe unifamiliale, construirea de anexe gospodărești și construirea de împrejmuiri se vor elimina trei avize. Aceste avize eliminate sunt de la Agenția de Protecție a Mediului, Direcția de Sănătate Publică și Comisia de Circulație pentru locuințele unifamiliare. În prezent pentru a obține o autorizație de construire este nevoie de 27 de avize.

Legea votată de deputați urmează să fie trimisă președintelui României spre promulgare.