Mai mulți protestatari din Caracal au fost amendați pentru tulburarea liniștii și ordinii publice

Foto: hotnews.ro

Șase persoane care protestau în fața casei lui Gheorghe Dincă, ucigașul celor două fete din Caracal, au fost amendate de polițiști pentru tulburarea liniștii publice. Potrivit Mediafax, aceste persoane ar fi adus și injurii oamenilor legii.

Prima amendă, în valoare de 300 de lei, a fost dată în 28 iulie, iar celelalte o zi mai târziu, ultimele fiind în valoare de câte 500 de lei.„Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât potrivit legii penale să fie considerate infracţiuni: proferarea de injurii, expresii jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt au specificat că, în ultimele zile, mai multe persoane care protestau au fost sancționate. Astfel, printre persoanele amendate s-a aflat și un bărbat care arunca ouă în casa lui Gheorghe Dincă.

Un alt bărbat a fost amendat după ce a tulburat ordinea și liniștea publică. Acesta trebuie să plătească suma de 500 de lei, dintre care 200 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi 300 de lei pentru refuzul legitimării.