17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Mai mult de 16.000 de vizitatori, în octombrie, la expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” de la Madrid

Foto: News.ro

Mai mult de 16.000 de persoane au vizitat, în luna octombrie, expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” de la Madrid.

Mai exact 16.111 persoane au vizitat, în luna octombrie, expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” deschisă la Muzeul Naţional de Arheologie din Madrid, a anunţat Ambasada României în Spania, potrivit unui comunicat News.ro.

Expoziţia coordonată de Muzeul Naţional de Istorie a României cuprinde 838 de artefacte excepţionale din colecţiile a 39 de muzee din România şi marchează 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Regatul Spaniei.

„Succesul evident vine să ne arate că astfel de proiecte sunt cu adevărat modele de bune practici. «Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane» reprezintă o lecţie despre moştenirea culturală românească şi universală, dar şi despre convieţuire şi acceptare, pe care publicul spaniol doreşte să o afle. Interesul crescut pentru patrimoniul cultural ne determină să privim acest moment ca pe un punct de pornire şi pentru alte evenimente similare, care contribuie la construirea sănătoasă a imaginii României în afara ţării. Le mulţumesc tuturor românilor din Spania care îşi aduc aportul la promovarea expoziţiei în rândul comunităţilor în care trăiesc”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Este important de menționat că expoziţia se bucură de Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi al preşedintelui Klaus Iohannis şi va rămâne deschisă până pe 27 februarie 2022.

Print Friendly, PDF & Email