Magnific! Simona Halep este campioană la Wimbledon!

Simona Halep a câștigat finala de la Wimbledon fără a avea probleme. Ea s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-2, în fața americancei Serena Williams. Foto: The Independent

Absolut încântător! Simona Halep a reușit să câștige trofeul la Wimbledon, după ce a învins-o categoric în finală pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2. Simona a jucat perfect și nu i-a lăsat nicio șansă americancei. Halep reușește să câștige al doilea turneu de Grand Slam din carieră, după succesul de la Roland Garros de anul trecut, când a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens.

Finala cu Serena nu a durat nici măcar o oră. Simona s-a impus în doar 55 de minute și a scris din nou istorie pentru România. Halep a reușit și o premieră. Este prima jucătoare de tenis din România care reușește să câștige turneul de la Wimbledon. După acest succes de poveste, Simona va reveni de luni pe locul 4 WTA.


Adversara Simonei din finală, Serena Williams are 37 de ani și ocupă locul 10 WTA. Până acum, ea s-a impus în 9 meciuri directe în fața lui Halep și a pierdut o singură dată. Simona o mai învinsese pe Serena la Turneul Campioanelor, în urmă cu cinci ani.