26 septembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Maghiarul, Lóránd – Árpád FULOP, Președintele ANPM distruge sănătatea și viitorul unei importante comunități locale de români din Popești Leordeni, prin autorizarea mascată a gropii de gunoi Glina

 

Începând cu data de 08.06.2022 cetățenii afectați de bomba ecologică de la groapa de gunoi Glina împreună cu Primarul orașului Popești Leordeni, Petre Iacob au manifestat strigându-și nemulțumirea în fața ANPM.

Oamenii sunt disperați deoarece se încearcă redeschiderea mascată a gropii de gunoi sub paravanul unei stații de sortare aflate pe amplasamentul contaminat al gropii de gunoi.

Populația revoltată și speriată de perspectiva redeschiderii focarului de infecție a transmis un număr impresionant de petiții către toate autoritățile statului iar acum a ajuns la limita răbdării și a decis să iasă în stradă și să protesteze împotriva grupului de interese creat în jurul gropii de gunoi Glina, care vrea să redeschidă acest focar de poluare prin avizarea ilegală a unei stații de sortare.

Oamenii înjosiți și îmbolnăviți sunt disperați de faptul că se reîncearcă redeschiderea focarului de poluare de la groapa de gunoi Glina prin autorizarea mascată a stației de sortare, procedură în prezent în derulare la Agenția Nationala pentru Protecția Mediului, condusă de maghiarul, Lóránd – Árpád FULOP.

Teoretic, spiritul toleranței si al armoniei în care toate minoritățile beneficiază de drepturi constituționale egale oferă astazi ocazia de a manifesta generozitate și recunoștință. La ultimul referendum din România datele au arătat că minoritatea maghiară a fost cea mai numeroasă din țară, reprezentând 6,5% din populație. Suspiciunile privind genul de maghiari care vor cu orice preț să facă rau unor comunitati locale de romani au aparut tot mai des în ultima perioada, inclusive in zona Bucurestiului si a orasului Popesti Leordeni.

Presedintiii Romani de la ANPM care au ocupat această funcție în ultima perioadă nu au dat autorizări care să distrugă viitorul unei comunități locale cum este cea din Popești Leordeni. În schimb președintele maghiar, Lóránd – Árpád FULOP a facut această autorizare ilegală în primele luni de când a venit la conducerea ANPM.

Ecorec, societatea care administrează groapa de gunoi de la Glina, se află deja la a 12-a tentativă de autorizare a stației de sortare, prin tentative de înșelare a instituțiilor publice prin prezentarea de documente false, prin corupție și mită, în vederea obținerii avizării, deși studiile de impact asupra sănătății populației au rezultate dramatice pentru cetățenii din Popești-Leordeni, Glina, Berceni și unele cartiere bucureștene limitrofe.

Se moare cu 50% mai mult în aceste zone afectate de poluarea masivă de la groapa de gunoi Glina, unde în ultimii ani au fost aduse ilegal deșeuri din cianuri, deșeuri radioactive, substanțe toxice pentru sănătatea umană, amestecate cu deșeurile menajere.

Primarul, Petre Iacob, un adevarat edil care a venit să își apere comunitatea locală în fața președintelui ANPM, Lóránd – Árpád FULOP, a menționt de mai multe ori că se autorizează o activitate care le distruge sănătatea fără să fie cerută opinia comunității locale din Popești Leordeni.

Oamenii disperați cer ajutorul lui KELEMEN HUNOR, liderul UDMR văzând că Lóránd – Árpád FULOP autorizează o activitate care le distruge sănătatea.

Oamenii disperați și înjosiți de mizerie în propriile case apelează public si solicita ajutorul lui KELEMEN HUNOR liderul UDMR văzând ca Lóránd – Árpád FULOP, președintele ANPM, instituție publica care are rolul de a apara populația de poluare și contaminare, a trecut de partea poluatorilor și face toate demersurile pentru autorizarea unei activități care le pune în pericol viața.

Cetățenii și familiile acestora apelează la KELEMEN HUNOR în contextul în care Lóránd – Árpád FULOP condamna o comunitate locală la contaminare permanenta, își bate joc de sănătatea acestora și sfidează gradul crescut de mortalitate cu peste 50% la populația din zona gropii de gunoi.

Munții de gunoaie de lângă casele și gospodăriile oamenilor emană în permanență substanțe toxice care distrug în continuare sănătatea comunităților locale și poluează permanent întreg Bucureștiul.

Analizele aferente poluării din zona gropii de gunoi Glina au rezultate alarmante, având depășiri la stibiu, argint, arsen, bariu, cadmiu, cobalt, cupru, mercur, molibden, plumb, zinc care pun în pericol și în prezent populația limitrofă din jurul gropii de gunoi Glina. Bolile cele mai frecvente la populația din jurul gropii de gunoi Glina sunt: afecțiuni ale căilor respiratorii, alergii, astm, cancer pulmonar, afecțiuni renale, afecțiuni gastro-intestinale, afecțiuni ale sistemului cardiovascular.

Groapa de gunoi Glina este o adevarată bombă chimică. Un atac chimic și biologic se desfașoară chiar în acest moment împotriva locuitorilor din zona limitrofă gropii de gunoi.

Ce fac în această situație autoritățile de mediu plătite tocmai să apere sănătatea locuitorilor și să protejeze mediul? Agenția Națională pentru Protecția Mediului se spală pe mâini.

Ciprian-Cătălin Șoavă, șeful serviciului autorizări și evaluare a impactului din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, aflat în subordinea președintelui Lóránd – Árpád FULOP, spune că ANPM este competentă pe autorizare si sustine ca nu poate interzice activitatea bombei ecologice.

Mai mult, are tupeul chiar să susțină că de vină este chiar comunitatea locală care a permis în trecut amplasarea gropii de gunoi!

Asociații și administratorii ECOREC societatea care gestionează groapa de gunoi au fost arestați și condamnați pentru spălarea de bani ai familiei mafiote Ciancimini în activitățile cu gunoaie din România.

Presa internă și internațională a relatat în ultimii 15 ani și relatează în continuare despre cel mai mare fenomen de spălare a banilor unei familii mafiote din Italia de către asociații societății ECOREC Victor Dombrovschi și Sergio Pileri prin activitatile de la groapa de gunoi .Acestia au fost reținuți și condamnați de tribunalul de la Roma în 2019 pentru spălarea banilor prin activități paravan la groapa de gunoi .

Continuarea activității la groapa de gunoi și autorizarea ilegală a stației de sortare presupune continuarea activității infracționale de spălarea a banilor și a celorlalte infracțiuni internaționale și favorizare acestora .

Asocierea numelui lui Lóránd – Árpád FULOP cu familiile mafiote italiene și favorizarea infracțiunilor de spălare a banilor este o pata de rusine si pune România într-o situație jenanta fata de comunitatea europeană care acorda finantantari consistente pentru proiecte de mediu țării noastre și care acorda o atenție specială legilor stricte contra infracțiunilor de spălare a banilor.

Avertizorii de integritate din cadrul UDMR arată că Valeriu Stoica în dubla sa calitate de avocat al Ecorec și avocat al unor companii cu capital maghiar a intermediat această afacere cu comisione cu multe zerouri. Pe acestă platformă au apărut interesele maghiare din zona Bucureștiului și orașului Popesti Leordeni care se pare ca vor sa compromită o comunitate locala și un oras aflat în plină expasiune economică și imobiliară așa cum este orașul Popești Leordeni.

Mobilizări fără precedent și proteste vor fi organizate zilnic în fața ANPM, începând cu data de 08.06.2022, ocazie cu care se vor face conferinte de presă și va fi invitată mass media, anunță cetățenii disperați de abuzurile maghiarului, Lóránd – Árpád FULOP, președintele ANPM.

Print Friendly, PDF & Email