20 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

MAE avertizează: Risc ridicat de incendii de vegetaţie pentru insula Rhodos

MAE avertizare pentru risc ridicat de incendii de vegetaţie în Rhodos

Este vara și o perioadă foarte bună pentru concedii.  Se știe că Grecia este una din destinațiile preferate de mulți români, dar în această perioada cei care ajung acolo trebuie să ia în considerare și o avertizare a MAE.

Ministerul de Externe informează cetăţenii români, care sunt în prezent  sau doresc să călătorească în Grecia, că autorităţile elene avertizează asupra riscului ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) în cursul zilei de astăzi, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate pentru insula Rhodos, conform unui comunicat Mediafax.

La nevoie, cetăţenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center.

În cazul în care se confrunta cu o situție cu caracter de urgență, ei au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Pentru turiști mai există și alte mijloace de informare. Astfel Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro şi www.mae.ro și reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns