23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Madrilenii stau la cozi pentru a primi vaccinul AstraZeneca, în ciuda asocierii sale cu cheagurile sangvine

Rezidenţii din Madrid şi-au exprimat în număr mare încrederea în vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca, în pofida descoperirii de către agenţiile europeană şi britanică cu rol de reglementare a medicamentelor a unei legături potențiale într-un ser și cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine, potrivit Agerpres.

“Dacă citeşti prospectul oricărui medicament, vei vedea că există întotdeauna probleme pentru un număr mic de oameni”, a declarat Pilar Garcia, care aştepta la coadă să primească vaccinul AstraZeneca în faţa stadionului echipei de fotbal Atletico Madrid, Wanda Metropolitano, utilizat în această perioadă ca un centru de vaccinare în masă.

Unele ţări au decis să folosească serul AstraZeneca doar pentru anumite grupuri de vârstă, iar EMA a transmis că ţările europene ar trebui să decidă singure felul în care vor gestiona aceste riscuri, în funcţie de ratele de infectare şi de soluţiile alternative disponibile.

Miercuri seară, ministrul spaniol al Sănătăţii a anunţat, după consultări cu omologii lui europeni, că vaccinul AstraZeneca va fi administrat în Spania doar pentru persoanele cu vârste de peste 60 de ani.

Lipsa de coeziune dintre dispoziţiile referitoare la vaccin anunţate de autorităţile regionale şi de cele naţionale au exasperat-o pe Felicidad Gutierrez, o rezidentă din Madrid în vârstă de 63 de ani.