Madridul, devastat de o furtună violentă! Zeci de mașini au fost luate de ape

O furtună devastatoare a lovit capitala Spaniei. Cantităţi uriaşe de grindină au făcut prăpăd la Madrid.                           Foto: Facebook/Twitter

Imagini incredibile în Madrid, unde o furtună violentă cu grindină a lovit capitala Spaniei, iar zeci de mașini au fost luate de ape. Furtuna violentă a făcut ca mai multe staţii de metrou să fie închise iar o parte din autostrazile M40 si M30 să fie inundate. Și tot din cauza furtunii, autostrada de centură a Madridului a fost închisă temporar.

Și asta nu a fost tot! Jurnaliștii spanioli scriu că ploile au provocat inundatii grave în mai multe sate, cele mai afectate fiind Arganda, Valdemoro si Pinto. Cel puțin 50 de mașini au fost avariate de grindină și luate de ape,  în timp ce mai multe podgorii au fost distruse.

Potrivit autorităţilor spaniole, furtuna devastatoare a provocat pagube semnificative, însă nu au fost raportate victime. Premierul spaniol Pedro Sánchez și-a exprimat solidaritatea față de cei „care suferă” din cauza efectelor furtunii din Madrid.

După acest episod de vreme rea, meteorologii din Spania nu au deloc veşti bune. Furtunile puternice vor lovi Madridul şi alte oraşe importante până la sfârşitul verii.