12 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Macron, în România: Lucrăm la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române. În cadrul NATO dispozitivul actual va lua amploare

Foto: News.ro

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care a sosit în România, a declarat, miercuri, în judeţul Constanţa, că autorităţile române şi franceze lucrează la un plan de susţinere a Forţelor Navale Române, iar în cadrul NATO dispozitivul actual va lua amploare. Macron a abordat şi problema aderării la Spaţiul Schengen, precizând că doreşte ca dosarul să progreseze.

Preşedintele francez s-a declarat  mândru şi bucuros să se afle în România, unde a avut o discuţie fructuoasă cu preşedintele Klaus Iohannis.

La finalul acesteia, Macron a apreciat colaborarea dintre cele două ţări, dar şi profesionalismul armatei române.

”Dorim să avansăm pe plan bilateral, lucrăm – la cererea autorităţilor române – la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române. Miniştrii de resort au putut discute şi să stabilească un document cadru şi pe plan politic şi militar dorim să consolidăm acest document şi această cooperare”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit unui comunicat News.ro.

Preşedintele francez a precizat că dispozitivul NATO din România va fi suplimentat.

”În cadrul NATO (…) dispozitivul actual va lua amploare, îşi va spori capacităţile. Întâlnirea la nivel înalt de la Madrid va confirma această ambiţie şi este o dovadă suplimentară a unităţii noastre pentru a îndepărta orice ameninţare de pe Flancul Est al UE şi al NATO”, a mai declarat Macron.

Acesta a vorbit despre o ”viziune comună” a României şi Franţei în ceea ce priveşte principalele probleme de politică externă din regiune.

De asemenea, Macron a vorbit despre aderarea României la Spaţiul Schengen: ”Dorim ca acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâţia ani încoace Franţa se află alături de dvs. Şi dorim ca acest dosar să avanseze”.

Print Friendly, PDF & Email