17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Lungmetrajul „The Performance”, cu Jeremy Piven si Robert Carlyle, produs de compania românească Frame Film

Foto: Andrej Brtan/ Frame Film SK

Lungmetrajul „The Performance”, cu Jeremy Piven si Robert Carlyle în distribuţie, este produs în Slovacia de compania românească Frame Film, din portofoliul căreia face parte, între altele, serialul „Las Fierbinţi”.

De curînd, compania şi-a extins operaţiunile în Slovacia, iar filmările pentru prima producţie realizată de Frame Film SK, filiala slovacă, au debutat  săptămâna trecută.

„The Performance” reprezintă o producţie americană de epocă, inspirată după o nuvelă de Arthur Miller, este povestea lui Harold May, un evreu american şi un talentat dansator de step. Aflat în turneu împreună cu trupa sa în Europa anului 1937, în plină ascensiune a nazismului, Harold  primeşte o ofertă neaşteptată de la un admirator. Fără să ştie că este evreu, Damian Fugler, un ataşat cultural german îi oferă lui Harold o sumă uriaşă pentru o singură reprezentaţie, care se dovedeşte a fi un spectacol exclusiv pentru Hitler însuşi. Pe măsură ce aventura lor în compania lui Fugler se complică, Harold se confruntă cu o dilemă: fie să îşi păstreze secretul de dragul viselor sale, fie, în mod ironic, trebuie să recunoască cine este el cu adevărat pentru a scăpa.

Jeremy Piven (cunoscut din serialul „Entourage” şi „Mr. Selfridge”) îl  va interpreta  pe Harold May. În rolul lui Damien Fugler este distribuit Robert Carlyle („Trainspotting”, „Full Monty”). În  distribuţie  se mai regăsesc și  Maimie McCoy, Adam Garcia şi Isaac Gryn.

Filmul este regizat de Shira Piven, regizoare de teatru şi cinema, şi partenera de viaţă a lui Adam McKay (premiat cu Oscar pentru „Big Short” şi producătorul serialului „Succession”), iar producţia executivă este administrată de producătorii români Andrei Boncea şi Gabriel Popescu.

Coregrafia a fost realizată de  Jared Grimes, care activează pe Broadway. Scenografia filmului este creată de Vlad Vieru, asistat de Oana Novicov, iar costumele sunt realizate de Alessandro Lai („Callas Forever”, „Django”).

Filmările au loc timp de 30 de zile în locuri istorice din Bratislava (Teatrul Naţional, Palatul Reduta al Filarmonicii Naţionale, Palatul Primatial).

Producătorii au pregătit iniţial filmul pentru a fi realizat în România. Eşecul programului de cash rebate iniţiat de Guvernul României, blocat de mai bine de doi ani, i-a obligat pe realizatorii filmului să mute producţia în Slovacia, unde sprijinul în valoare de 33% pentru producţiile internaţionale de cinema a transformat această ţară peste noapte într-o destinaţie atractivă pentru industria de cinema. Autorităţile slovace încurajează şi susţin puternic dezvoltarea economică a acestui sector.

Print Friendly, PDF & Email