23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Lungmetrajul „DAU. Natasha”, lansat în România pe platforma TIFF Unlimited

Foto: news.ro

Controversatul film „DAU. Natasha” care a fost premiat cu Ursul de Argint la Berlinala 2020, va fi lansat miercuri în România pe platforma TIFF Unlimited.

Filmul în regia lui Ilya Khrzhanovskiy şi Jekaterina Oertel are în  prim-plan o femeie responsabilă de cantina unui institut de cercetare secret din Rusia sovietică a anilor 1950.Se împlâmpla ca în timpul unei petreceri, Natasha  ea să îl întâlnească pe un cercetător francez care e invitat la institut. A doua zi, viaţa ei ia o turnură dramatică atunci când e chemată la KGB.

Lungmetrajul a avut premiera mondială anul trecut la Berlinala, iar directorul de imagine Jürgen Jürges a fost recompensat cu  Ursul de Argint pentru contribuţia artistică extraordinară.

„DAU. Natasha” va fi disponibil spre vizionare  pe unlimited.tiff.ro în sistem pay-per-view, cu un bilet digital care are prețul de 15 lei şi care este valabil 72 de ore. Filmul nu este recomandat minorilor.

Tot pe TIFF Unlimited, din 21 aprilie, va fi lansată miniseria „DAU. Degeneration”, parte a aceluiaşi proiect, un experiment social şi artistic care îmbină filmul cu ştiinţa, performance-ul, spiritualitatea, literatura şi arhitectura.

TIFF Unlimited constituie platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, disponibilă online şi în aplicaţiile iOS şi Android (mobile şi TV), cu un catalog de filme independente, premiate, actualizat constant. Această platformă  poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.