Ludovic Orban și Klaus Iohannis vor alegeri anticipate

Foto: Facebook PNL

Premierul Ludovic Orban a discutat în această dimineață cu președintele Klaus Iohannis despre organizarea alegerilor anticipate. La finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, Orban a declarat că cei doi s-au înțeles pentru organizarea acestor alegeri și a susținut că acest lucru reprezintă cea mai bună soluție pentru România, scrie hotnews.ro.

,,O spun clar că eu și președintele Klaus Iohannis am decis că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile europarlamentare și la prezidențiale că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână la adresa Guvernului și este absolut necesar ca cetățenii să își aleagăreprezentanții astfel încât să existe un Parlament care să fie oglinda a dorințelor românilor”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă va demisiona sau dacă așteaptă depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, premierul a răspuns: ,,Nu o să vă dezvălui strategia. Cert este că am convenit ca asta este cea mai bună soluție pentru România. Cu siguranță vom găsi cele mai bune soluții de a declansa procedura alegerilor anticipate. Există două soluții de declanșare a procedurii alegerilor anticipate (n.r. – demisia premierului și moțiune de cenzură). În funcție de evoluția evenimentelor vom apela la una sau la cealaltă”, a adăugat Orban.

Legat de data la care vor avea loc anticipatele, premierul a spus că ,,ar fi util și bine” să fie simultan cu localele sau la o dată cât mai aproape de alegerile locale.