Ludovic Orban este noul premier! Guvernul PNL a trecut de votul Parlamentului

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a obținut 240 de voturi la ședința comună de plen din Parlamentul României.     Foto: news.ro

Guvernul PNL a obținut votul de învestitură în ședința comună de plen din Parlamentul României. Executivul condus de Ludovic Orban a obținut 240 de voturi, în condițiile în care era nevoie doar de 233 ca noul guvern să fie învestit. De altfel, numărul votanților a fost și cel care a arătat și câți parlamentari au fost prezenți.

Deși PSD și Pro România au stabilit că nu vor veni în sala de plen și nu vor vota Guvernul PNL, mai mulți parlamentari ai celor două partide au fost prezenți și au votat noul executiv condus de Ludovic Orban. Nu au fost fi prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu. Ședința de plen comun a fost  condusă de senatoarea PNL, Alina Gorghiu.

„Vă felicit, apreciez acestă prezență. Nu-mi aduc aminte ca în ultimii 30 de ani să se fi întâmplat ca ședința de învestire a unui guvern să fie boicotată de două partide care arată clar lipsa totală de respect față de cetățen”, a spus Ludovic Orban în discursul său ținut în Parlamentul României.