Ludovic Orban anunță reluarea producției de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino

Foto: facebook.com/guv.ro

Premierul Ludovic Orban a făcut în această dimineață o vizită la Institutul Cantacuzino, iar la final a anunțat că aici se va relua producția de vaccin antigripal, precizând că mai este nevoie doar de achiziționarea unui singur echipament. Orban a vorbit și despre laboratorul în care se fac testări pentru coronavirus, precizând că acesta are o capacitate de 500 de teste pe zi, scrie stiripesurse.ro.

,,Ne-am pus la curent cu situația și cu proiectele institutului. În privința laboratorului în care se fac testări pentru COVID-19, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcție de necesități. Am vizitat laboratorul de bio-securitate care este funcțional. (…) Există mai multe proiecte la Cantacuzino: reluarea producției vaccinului antigripal, practic mai există un singur echipament lipsă. Odată cu achiziționarea acestui echipament se poate trece la pregătirea liniei de fabricație pentru a putea produce din nou vaccin antigripal. De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs, care va fi lansat pe piață. Este vorba despre un imuno-modulator care reglează nivelul de anticorpi din organism. De asemenea, este un proiect mare care urmează să fie finanțat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se va face la o altă locație”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai anunțat că oamenii care au venit minim garantat ar putea primi gratuit măști din partea autorităților. ,,Cu siguranță am discutat această chestiune de aproximativ o săptămână. Purtarea măștii în spații închise e foarte utilă și impiedică transmiterea virsulul. Știți că preocuparea noastră de la începutul virusului a fost să susținem producătorii români. Avem deja utilaje noi, facem evidența producătorilor. Vom încerca să asigurăm cantitatea deplină pentru persoane vulnerabile care sunt sub incidenta legii privind venitul minim și vom încerca să asigurăm aceste măști fără cost”, a mai spus Ludovic Orban.