Ludovic Orban anunță ce măsuri vor putea fi luate după relaxarea restricțiilor

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orbana a spus astăzi care vor fi măsurile ce vor fi luate după relaxarea restricțiilor impuse de starea de urgență. În situația în care se va relua activitatea din școli și universități, elevii și studenții vor trebui să poarte măști. În încercarea de a preveni răspândirea Covid-19 se va implementa o modalitate de triere a elevilor, dar și a angajaților, mai exact se va măsura temperatura înainte de a intra într-o clădire, potrivit digi24.ro.

Ludovic Orban a participat azi la ședința Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României. După ce aceasta s-a terminat, premieră a declarat: “S-au discutat foarte multe idei și menționez că mi se par idei bune. De exemplu, posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă, la școală, prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura, zilnic, când vine omul la locul de muncă. În cazul în care o persoană are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă și să fie supus unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID”.

Aceste termoscannere vor fi folosite și în cadrul aeroporturilor, atât pentru persoanele care vin în țară, cât și pentru ei care pleacă.

În legătură cu situația parcurilor, premierul a declarat că dacă se vor respecta anumite reguli, acestea ar putea fi deschise mai repede.

Măsura purtării măștilor va fi obligatorie în cadrul școlilor și universităților, în această privință Guvernul se va ocupa să asigure echipamentul celor care nu au.