Ludovic Orban, anunț despre MCV și aderarea României la Schengen! Vezi ce a declarat premierul

Aflat la Bruxelles, premierul Ludovic Orban a vorbit despre Mecanismului de Cooperare şi Verificare și a precizat că încheierea acestuia depinde de țara noastră. ,,Va depinde de noi. Comisia Europeană, în mod evident, are o altă atitudine faţă de oficialităţile de la Bucureşti şi faţă de Guvernul nostru şi faţă de preşedintele României. Înţelege foarte clar că a avut loc o schimbare benefică la Bucureşti, dar, până la urmă, închiderea Mecanismului de Cooperare şi Verificare va depinde de ceea ce facem noi în România”, a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Premierul României a mai precizat că la întrevederea avută cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a discutat și despre aderarea României la Schengen. ,,Am abordat problema Schengen. Cum am și declarat reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen. (…) Și la nivelul Comisiei Europene, şi la nivelul Parlamentului European există o susţinere pentru România, pentru aderarea României la Spaţiul Schengen”, a mai spus Ludovic Orban.

Declarațiile premierului României vin după ce acesta a făcut o vizită de trei zile la Bruxelles unde s-a întâlnit cu mai mulți lideri europeni.