Lucrările la pasajul de pe centura Aradului, blocate de arădeni

Foto: bihon.ro

Lucrările la pasajul peste calea ferată pe centura municipiului Arad sunt blocate de câteva luni, din cauză că proprietarii terenurilor împiedică accesul muncitorilor pentru relocarea reţelelor de electricitate, potrivit Agerpres.

Aceștia se plâng de faptul că suma primită pentru expropriere ar fi prea mică și cred că le scade valoarea terenului. Lucrările trebuie finalizate până în februarie 2019, însă vor avea o întârziere de cel puțin 6 luni.

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Cristian Ispravnic, a declarat că blocajul intervenit în urmă cu câteva luni în relocarea liniilor de electricitate nu mai permite constructorului să continue lucrările la pasaj, pentru că muncitorii nu mai au front de lucru.

Proprietarii consideră că instalaţiile care ar fi amplasate în mijlocul suprafeţelor pe care le mai deţin vor scădea valoarea terenurilor.

În anul 2017, cu acordul CNAIR, DRDP Timişoara a pornit procedura de achiziţie publică în vederea atribuirii contractului “Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN 7 km 540+248) peste CF Arad-Bucureşti (finalizare lucrări rest de executat)”, câştigător al licitaţiei fiind desemnată compania Implenia Baugessellschaft m.b.H – Sucursala Voluntari. Investiţia se ridică la peste 25 de milioane de lei.

Termenul contractual de finalizare a lucrării a fost, iniţial, finalul anului 2019, iar ulterior a fost amânat pentru 14 februarie 2020. Conducerea DRDP Timişoara a anunţat încă din luna iulie că şi acest termen va fi prelungit cu cel puţin şase luni, din cauza problemelor apărute.