Lucrările la magistrala către Drumul Taberei ar putea fi întrerupte din nou

Foto: mediafax.ro

Firma Astaldi, cea care se ocupă de lucrările la Magistrala 5, condiționează continuarea acestora de achitarea a 94 de milioane de lei. Potrivit Mediafax, Marin Aldea, directorul Metrorex, a declarat că se află cu plățile la zi.

Astaldi ar trebui să finalizeze proiectul până la sfârșitul anului. Compania de transport a alocat banii necesari lucrărilor la Magistrala 5 în bugetul pe 2019.

În ciuda faptului că firma Astaldi condiţionează accelerarea ritmului de lucru de achitarea celor 94 de milioane de lei, Metrorex anunţă că au decis eşalonarea sumei, în discuţiile purtate între părţi în cursul zilelor marţi şi miercuri. Metrorex a achitat, în urma proceselor pierdute cu Astaldi, 140 de milioane de lei.

“Cu toate că Astaldi trebuia să termine lucrările la Magistrala 5 de metrou Eroilor – Drumul Taberei în anul 2015, nu numai că nu s-au terminat lucrările , dar din cauza incompetenţei reprezentanţilor direcţiei juridice din cadrul Metrorex care au pierdut în instantă proces după proces (circa 110 milioane de euro), s-a ajuns şi la blocarea conturilor bancare ale metroului de catre această companie italiană”, explică reprezentanţii USLM, într-un comunicat.

Cei de la Metrorex anunţă că angajații companiei își vor primi salariile la timp și că au insistat față de firma Astaldi ca lucrările să fie terminate în termenul stabilit.