Lovitură pentru Klaus Iohannis! Vezi ce a decis Camera Deputaților

Deputații au eliminat din lege prevederea în baza căreia Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă. Foto: cotidianul.ro

Camera Deputaților îi dă lovitura de grație lui Klaus Iohannis în scandalul cu Ministerul Apărării Naționale. Deputații au adoptat astăzi propunerea legislativă care prevede că şeful de Stat Major al Apărării va fi numit pentru o perioadă de 5 ani, începere de la 1 iulie, fără posibilitatea de prelungire a mandatului, scrie hotnews.ro.

Practic, parlamentarii au eliminat din lege prevederea în baza căreia Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul șefului Armatei. Legea privind organizarea Ministerului Apărării a fost modificată după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională prevederea din actul normativ în baza căreia președintele Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major General, Nicolae Ciucă.

Proiectul legislativ a fost adoptat de deputați  cu 242 voturi ”pentru”, 4 ”împotrivă” şi 6 abţineri. Modificările mai trebuie să fie votate și de Senat, care este forul decizional în legătură cu acest proiect legislativ, înainte să fie trimise la șeful statului pentru promulgare.