Londra, cea mai vizitată capitală din lume. Vezi pe ce loc e București

Londra este cea mai căutată capitală din lume de turiști. Metropola Marii Britanii este urmată de Paris și de Amsterdam. Foto: fly-go.ro

Londra, Paris și Amsterdam sunt cele mai vizitate capitale din lume în acest an. București se află pe locul  61 la nivel mondial si pe locul 28 în topul capitalelor europene, potrivit analizei realizate de reprezentanții  momondo.ro , o platformă online de cautare pentru călătorii.

“Cea mai cautată capitală este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris și de Amsterdam. Orașele europene domină clasamentul, ocupând primele șapte poziții în ierarhia atragerii turiștilor. Istoria bogată, bogățiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului”, se arată în analiza menționată.

După cum am precizat, București ocupă locul 28 în topul capitalelor europene. Capitala României este întrecută de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia). La nivel mondial, București se află pe locul 61, înaintea capitalei Georgiei, Tbilisi, dar atrăgând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Muzeul Satului din București reprezintă o atracție pentru turiștii străini. Foto: radioromaniacultural.ro

Analiza mai arată că turiștii sunt atrași și de prețurile reduse pentru cazare. Cea mai mică medie a prețurilor hotelurilor este în Vientiane (Laos) si Phnom Penh (Cambodgia) . Capitalele europene cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazarii sunt Ankara (51 euro/ noapte), Kiev (58 euro/noapte) și Chisinau (64 euro/noapte). Prețul mediu al unei nopti de cazare în Bucuresti in 2019 este de 84 de euro.

Echipa motorului gratuit de cautare pentru călătorii momondo.ro a studiat căutarile de hoteluri din 143 de capitale din întreaga lume pentru a afla care sunt locațiile care atrag cei mai mulți turiști și unde ar trebui să se aștepte la cele mai mari și cele mai mici prețuri pentru cazare.