Locuri de joacă pentru copii sau adevărate pericole pentru aceștia? Zeci de parcuri au fost închise

ANPC a interzis utilizarea echipamentelor de agrement amplasate pe spaţiile de joacă până la eliminarea deficienţelor constatate în judeţul Brasov. 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au efectuat mai multe controale la spațiile de joacă pentru copii, din țară. Au fost date sancțiuni de peste 320.000 de lei. Potrivit news.ro, cerințele de siguranță nu erau respectate. Au fost găsite echipamente sparte, frânghii rupte, podeţe cu bucăţi de lemn putrezite, cuie ruginite.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a verificat, în perioada 18 iunie – 2 iulie, 275 de operatori economici din toate judeţele ţării şi din Bucureşti. Astfel, au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 103 avertismente şi 65 de amenzi contravenţionale, în valoare de 324.000 de lei.

În urma verificărilor, a fost oprită temporar activitatea la peste 70 de operatori economici. Abaterile constatate în timpul controalelor au vizat calitatea serviciilor prestate în spaţii de joacă, precum și respectarea prevederilor legale referitoare la spaţii de joacă.

Potrivit ANPC, au fost constatate nereguli la verificarea a 47 parcuri de joacă din judeţul Vaslui, dar şi la alte parcuri din judeţele Hunedoara, Cluj, Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Prahova, Argeş, Călăraşi, Sălaj, Neamţ, Ilfov, Timiş, Caraş-Severin, Galaţi, Tulcea, Gorj, Vâlcea, Giurgiu, Bihor, Satu Mare, Constanţa şi Maramureş.

Există deficiențe și în ceea ce privește lipsa toaletelor ecologice, dar și a afişării regulamentului de funcţionare al locului de joacă.

Sursă foto: news.ro