Litoralul românesc a devenit dezamăgirea turiștilor. Șantier în plin sezon estival

Stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud le oferă turiștilor un sejur în praf, moloz sau zgomot provocat de utilaje. Nordul arată ca un șantier în lucru, iar Sudul ca o stațiune părăsită și uitată de autorități.

Potrivit stirileprotv.ro, turiștii sunt nevoiți să facă slanul ptintre gunoaie, bucăți de borduri sau țevi aruncate în mijlocul străzii. Străzile care duc spre plajă sunt sparte de la un capăt la celălalt și nu există trotuare. La fel arată și scările care reprezintă un pericol pentru cei ce vin în vacanță. Norul de praf a învăluit stațiunile.

Stațiunile se află într-un amplu proces de schimbare cu fonduri europene. Pentru Eforie Nord au fost implementate 4 proiecte. Costurile totale sunt estimate la 10 milioane de euro. Acestea constau în reabilitarea a două străzi, ecologizarea lacului Belona și amenajarea de la zero a două parcuri. Au fost implementate proiecte și pentru Eforie Sud, însă nu există nicio urmă de lucrări.

Lucrările au început încă din primăvară și au fost întrerupte în iunie. În urmă cu două luni, primarul Robert Șerban a declarat că până la data de 20 iunie lucrările vor fi terminate. “Mașinile și turiștii nu ne permit să ne continuăm lucrările”, a spus recent primarul.

Ambele stațiuni se află sub aceeași administrație, însă s-au dezvoltat diferit în ultimii ani. Este inacceptabil că administrația locală nu a luat niciun fel de măsură pentru limitarea disconfortului turiștilor.

Foto: stirileprotv.ro