Limită de viteză și interdicție pentru camioane pe lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj – Deva

Foto: hotnews.ro

Consultantul care face expertiza tehnică pe cei 21 de km de pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva a recomandat deschiderea tronsonului, dar cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 80 de km/h, potrivit hotnews.ro.

Ministerul Transporturilor a reziliat în luna august contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva invocând grave probleme de calitate, în timp ce constructorul din Spania susține că lucrările sunt conforme.

Se pare că lotul A1 Lugoj-Deva a fost construit în proporție de 99%, iar statul român a acceptat lucrările și a plătit circa 95% din lucrare către constructorul spaniol Comsa.

Ministerul Transporturilor a publicat în luna septembrie un video cu mai multe imagini în care se văd lucrările neconforme realizate de constructor. Mai mult, Transporturile anunțatu că vor face o expertiză extinsă pentru a analiza calitatea lucrărilor la autostradă, deși ministrul Cuc spunea că traficul ar putea fi deschis la final de septembrie.

Cu toate acestea, majoritatea problemelor semnalate sunt în afara căii de rulare a autostrăzii și, anterior, atât constructorul, cât și o parte din societatea civilă au spus că remedierile pot fi făcute și după deschiderea traficului.