14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Liderii coaliţiei de guvernare se întâlnesc din nou astăzi, pentru a soluţiona blocajul apărut după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii

Foto: news.ro

Liderii coaliţiei de guvernare se întâlnesc din nou marţi, începând cu  ora 16:00, în încercarea de a soluţiona blocajul care a apărut după revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii. Aceasta are loc după ce cele patru ore de discuţii desfăşurate în urmă cu o zi, care s-au încheiat fără niciun rezultat. Această problemă  este complicată, iar un termen pentru a se ajunge la o decizie este greu de prevăzut, în condiţiile în care USR PLUS insistă asupra faptului că nu îi mai acordă susţinerea premierului Cîţu şi refuză să numească un titular la Sănătate în actualele condiţii, iar premierul Cîţu şi UDMR afirmă că actuala coaliţie este cea mai bună soluţie pentru România şi că nu există alternativă.

În primul rând, liderul USR Dan Barna a declarat, după o primă rundă de discuţii, că s-au prezentat argumente, au fost analizate ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora se va  putea ajunge la o decizie.

”Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare dintre parteneri şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la Partidul Naţional Liberal îl susţin pe Florin Cîţu, argumentele pentru care noi nu îi mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16:00 discuţia. Am analizat, practic, pe parcursul acestor ore. Ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea, sper eu, să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt”, a spus vicepremierul Dan Barna, lider USR.

În al doilea rând, liderul UDMR Kelemen Hunor consideră că această coaliţie trebuie să continue. ”Suntem oameni responsabili”, a afirmat el, adăugând că a fost o întâlnire constructivă.

„În ceea ce ne priveşte, am spus că nu există o alternativă la această coaliţie.(…)  Suntem oameni responsabili, oameni maturi, oameni cu experienţă politică şi vom susţine în continuare această coaliţie şi vom merge mai departe în această coaliţie. Sunt convins că mâine vom găsi soluţia bună pentru fiecare parte din această coaliţie. După 4 luni nu putem să ne permitem o tensiune mai mare, un conflict mai mare, o criză politică şi nici nu se va întâmpla acest lucru, sunt convins. A fost o discuţie extrem de constructivă şi extrem de cooerentă.”, a subliniat Kelemen Hunor.

Simultan cu declaraţiile lui Dan Barna şi Kelemen Hunor, premierul Florin Cîţu, care a plecat mai devreme de la şedinţa coaliţiei, a reiterat printr-o transmisiune la Digi 24 că aşteaptă ca USR-PLUS să facă o nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, el afirmând că acest minister este “în vârful” luptei cu pandemia. “La acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie”, afirmă el. Cîţu susţine că “este vital” să avem un ministru al Sănătăţii. “Are tot sprijinul meu, aşa cum a avut şi predecesorul”, a adăugat Cîţu.