Liber în prima zi de şcoală. Vezi cât de darnici sunt angajatorii

Foto: lci.fr

Opt din zece angajaţi care sunt părinţi vor lipsi de la serviciu pentru a le fi alături copiilor în prima zi de şcoală. După cum arată un studiu Best Jobs, aproape jumătate dintre aceştia sunt nevoiţi să-şi ia o zi de concediu, fiindcă nu toţi angajatorii le vor permite să lipsească.

Potrivit Mediafax, aproximativ 43%, spun că se vor înţelege cu şeful direct pentru a lipsi câteva ore, însă 39% spun că sunt nevoiţi să-şi ia o zi de concediu pentru a putea participa la festivitatea de deschidere a anului şcolar. Dacă 6,5% dintre respondenţi nu au luat încă nicio decizie, ceilalţi 11,5% vor merge la serviciu ca într-o zi obişnuită şi nu vor participa deloc la începutul de an.

Trei din zece persoane afirmă că angajatorul le acordă o zi sau câteva ore libere tuturor angajaţilor care vor să-şi însoţească copiii la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Alţi trei din zece salariaţi spun că şefii le acordă liber, fie şi pentru câteva ore, doar angajaţilor care pot lipsi fără să afecteze activitatea companiei.

Un sfert dintre angajaţi nu primesc susţinere din partea şefilor,deoarece aceştia consideră că începutul de an şcolar nu este un motiv suficient de important pentru a acorda nici măcar câteva ore libere angajaţilor aflaţi în această situaţie.

Mai mult, opt din zece respondenţi consideră că prima zi a noului an şcolar ar trebui declarată legal zi liberă pentru angajaţii care au copii la şcoală sau la grădiniţă.