Lacul Sărat a devenit dezamăgirea turiștilor. Vezi cum arată stațiunea

Foto: stirileprotv.ro

Lacul Sărat este o recunoscută stațiune, celebră pentru proprietățile nămolului. Acesta atrage turiștii de mai bine de 100 de ani. Din nefericire, întreaga zonă a rămas neschimbată, nimeni nu mai investește în dezvoltare. În ultimii 30 de ani s-au construit foarte puține locuri de cazare. Mai mult, plajele sunt administrate doar de câțiva investitori.

Potrivit stirileprotv.ro, autoritățile locale nu au luat nicio măsură. Turiștii sunt extrem de dezamăgiți de felul în care arată acum lacul.  „Venim la lac aici de 20 de ani, dar situația de anul ăsta și anul trecut e dezastruoasă. Adică mizerie, e și lumea needucată. Ți-e frică că iei o boală de piele până la urmă. Vii, te tratezi de reumatism și pleci cu altele”, a spus un turist.

În afară de câteva împachetări cu nămol, zona nu mai oferă nimic. Nămolul de pe fundul lacului este bogat în substanțe organice, iar apa are o concentrație mărită de sare. Acestea sunt benefice în tratarea afectiunilor reumatice, neurologice, dermatologice sau vasculare. Din păcate, lacul s-a transformat într-o imensă groapă de gunoi.

Foto: stirileprotv.ro

Pe mal se găsesc mai multe plaje, una a statului și câteva private. Turiștii o preferă pe cea publică fiindcă nu trebuie să plătească. „Nu e mare diferență între băltoaca asta și ce e acolo. Cam tot aia este. Și le dai și bani și atâta, că au dușuri acolo. Te clătești cu dușul. Dar noi ne facem dușul unul la altul”, a mai spus turistul.

O altă problemă extrem de gravă este că Lacul Sărat se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii 70 de ani. „Trebuie să vedem cu ce apă putem să umplem lacul. Pentru că nu pot să adaug apă din Dunăre direct și să o bag în lac. Să nu strice zăcământul natural”, a precizat Sorin Boșneag, Sucursala Traian Brăila.

Foto: stirileprotv.ro

Zona este prost administrată, deoarece nimeni nu o deține în totalitate. Zăcământul de nămol aparține Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, luciul apei face parte din Regia Apele Române, iar stațiunea aparține Primăriei din Chișcani.

Timp de zece ani, primăriile din Brăila și Chiscani s-au luptat între ele pentru stăpânirea locului. A câștigat în instanță Primăria din Chiscani. Primăria ar trebui să realizeze ce bogăție naturală are în curtea ei și să facă din Lacul Sărat o stațiune demnă de renumele pe care l-a avut cândva.