21 martie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Kremlinul spune că obiectivele sale în Ucraina pot fi atinse doar prin forţă militară

Foto: Twitter

Kremlinul a declarat marţi că obiectivele Rusiei în Ucraina nu pot fi atinse decât prin forţă militară şi a dat vina pentru asta pe “poziţia Kievului”, au relatat agenţiile de presă ruse, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, potrivit news.ro.

“Trebuie să ne atingem obiectivele. În acest moment, acest lucru este posibil doar prin mijloace militare, din cauza poziţiei actuale a regimului de la Kiev”, a declarat Peskov.

Moscova acuză Kievul pentru eşecul discuţiilor privind o încetare a focului, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că va lua în considerare un acord de pace doar după ce trupele ruseşti vor părăsi teritoriul ucrainean. De asemenea, Zelenski a emis un decret prin care interzice orice negocieri de pace cât timp la Kremlin se află Vladimir Putin.

În acelaşi timp, după ce iniţial a prezentat agresiunea sa din Ucraina drept o “operaţiune miitară specială” destinată protejării vorbitorilor de limbă rusă de un regim “nazist”, Vladimir Putin a declarat luna trecută că intervenţia în Ucraina va continua, întrucât Rusia luptă acolo cu SUA şi NATO, care îi ameninţă existenţa ca stat.

Pe de altă parte, rugat de TASS să comenteze declaraţiile premierului italian Giorgia Meloni, care a afirmat că Vaticanul este cel mai potrivit loc pentru a negocia o soluţie de pace în Ucraina, Peskov a spus: “Ştim că multe state şi-au oferit medierea pentru a rezolva acest conflict, am auzit astfel de declaraţii inclusiv de la Vatican. Apreciem eforturile acestor ţări care vor să ducă acest conflict către o rezolvare paşnică, dar, din nou, acest lucru nu este încă posibil. Deocamdată, acest conflict este rezolvat pe cale militară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Papa Francisc, care înainte de conflictul din Ucraina s-a întâlnit de mai multe ori cu Vladimir Putin, a fost întrebat întrebat într-un interviu recent ce i-ar spune astăzi liderului rus, dacă s-ar întâlni cu el.

Print Friendly, PDF & Email