13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Kremlinul avertizează că tancurile pe care Londra le va trimite în Ucraina “vor arde”

Foto: news.ro

Kremlinul a ameninţat luni că tancurile pe care Marea Britanie intenţionează să le trimită în Ucraina “vor arde”, avertizând Occidentul că furnizarea de noi arme mai avansate nu va schimba cursul războiului, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

“Se folosesc de Ucraina ca de un instrument pentru a-şi atinge obiectivele antiruseşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre tancurile britanice. “Aceste tancuri ard şi vor arde la fel ca restul”, a adăugat Dmitri Peskov.

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că va trimite Ucrainei în următoarele săptămâni 14 dintre tancurile sale de luptă principale Challenger 2, precum şi alte tipuri de sprijin pentru artileria avansată.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz se află sub presiune pentru a aproba o creştere a sprijinului militar pentru Kiev, permiţând exportul de tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina de către Germania, care le produce, dar şi de alte ţări care le au.

Peskov a comentat că noile livrări de armament din partea unor ţări precum Marea Britanie şi Polonia nu vor schimba situaţia de pe teren.

Print Friendly, PDF & Email