23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni cu ministrul Educației

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va participa la o  ședință de lucru, joi de la ora 14:00, la Palatul Cotroceni, cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, potrivit unui  anunț al  Administrației Prezidențiale.

Discuția dintre președinte și ministru  se va desfășura în contextul disputei dintre ministerul Educației și ministerul Sănătății pe deschiderea școlilor cu prezența fizică a elevilor după vacanța de primăvară.

Între cele două ministere există păreri diferite și în ceea ce privește testarea în școli. În timp ce ministerul Educației ar dori  folosirea testelor rapide din salivă, ministerul Sănătății nu este de acord și vrea folosirea testelor antigen.

 În această problemă, Sorin Cîmpeanu a explicat recent, în timpul unei  transmisii  Digi24, că nu există personal  medical la nivelul unităților de învățământ care să poată folosi testele antigen.

„Doar 18% din școli au cabinete medicale școlare. În aceste cabinete medicul vine prin rotație. Nu există o disponibilitate continuă. Unde nu sunt cabinete medicale nici nu are rost să fie păstrate testele că nu are cine să le facă”, declarat ministrul.